Wij Trädgårdar var tillbaka efter några års uppehåll på Skandinaviens största trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar. Återseendet av alla besökare var ömsesidigt.
Aldrig har vår monter blivit så uppmärksammad och uppskattad, kanske den bästa vi gjort? säger Lars Krantz. I hårdare konkurrens än någonsin kammade vi hem bronsmedaljen i klassen Idéträdgårdar. Astrid Lindgrens Näs och Hovdala Slott tog guld- resp silvermeddaljen.
Juryns motivering till Wij Trädgårdars bronsmedalj:
”En boplats i skogen, ett eremitage mitt i naturen – mellan klapperstenshällen, hampafältet och de vackra trädgårdarna. Här får stadsbon lugn och ro.”
Idén med lantlig hägring, en liten boplats på landet med gröna förtecken, visade sig vara ett framgångskoncept. Att vi sedan med närmare 10 000 färgrika tulpaner ifrån Sörby Handelsträdgård hade möjlighet att mätta vårvinterns svältfödda sinnen, var bara bonus.
Med hjälp av Arvesund Living AB byggdes ett litet orangeri med funktioner som sov, bad och verkstad. Huset har nu landat på Wij Trädgårdar i Ockelbo och kommer att byggas upp i sommar.
Kontakt Wij Trädgårdar Annica Salander 0730-792222