Den nationellt och internationellt kända skulptören Ulla Viotti gör en utställning speciellt för Wij Valsverk och Wij Trädgårdar med gåtfulla skulpturer skapade av jordens eget material – tegel, trä, sten och växande humle. Sitt ner på en bädd av timjan i en tegelfåtölj, gå in i en boning av humle eller en skulpturgrotta av ved. Allt till ackompanjemang av fornnordiska klanger, en sorts arkeologisk musik, från lertrumma, stenar och vassflöjter. Musiken är producerad av musiker och forskare Cajsa S Lund.

Verken i sommarens utställning utgår från platsens historia och själ, men Ulla Viotti gör alltid utblickar mot den större världen. Hennes stora offentliga tegelskulpturer finns på många platser i Sverige samt i Danmark, Tyskland och Litauen. Sommaren 2009 får vi en unik chans att uppleva Ulla Viottis egen form av ”land-art” i Sveriges Vackraste Park, Wij Trädgårdar i Ockelbo. En utställning skapad speciellt för denna plats.

Utställningen är producerad av Länsmuseet Gävleborg i Gävle i samarbete med Wij Trädgårdar och Wij Valsverk. Utställningen öppnar 13 juni och pågår t.o.m. 16 augusti.
Torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar visas utställningen kl 12.

Information om öppettider, visningar och priser finns på Wij Trädgårdars hemsida:
http://www.wij.se