Radio- och TV-kanaler i allmänhet drar ner på lokal-rapportering från denna region och snuttifierar TV-nyheterna från Gävleborg -

Med Tv.Yeahvle.se - en icke-kommersiell, regional kultur-video-kanal ges alla invånare i hela Gävleborg en jämlik chans att deltaga på riktigt fri och öppen Public-service-media - helt demokratiskt får varje person själv bestämma vad den vill berätta, beskriva och rapportera från Gävleborg - och de får välja exakt hur det ska utformas.

Alla ideella organisationer, kultur- och idrottsföreningar osv, får visa sina videos från sina aktiviteter och evenemang i detta regionala "fönster".

Regional-kultur-kanalen faciliterar full delaktighet och möjliggör självständigt innehållsskapande till varje person som har tillgång till en videokamera (t.ex. i sin smartphone)

Detta är ett gräsrotsprojekt på lågbudget, nyskapande på det sättet att det inte finns någon tv-studio eller chef... men sändningarna pågår, on-demand, dygnet runt, året runt - till alla internetuppkopplade datorer, läsplattor och smartphones.