Musikaliskt blandas traditionella visor med americana och creedence-country, som i (själv)mordballaden ”Hemlös” och hämndskrönan ”Tjuvskytten”. I låtarna till den ockulta novellsamlingen ”Det kallas Vidskepelse” och den egna ”Sagor från stad, sagor från land” är genren kanske mer odefinierbar, men kategoriseras som sagomusik av ”Vargen” själv.

Ett första smakprov från kommande albumet är singeln ”Sång till Västanvinden”

Lyssna (Spotify): https://open.spotify.com/track/6UUICADYbLpv6fDB6LzPBa

Download (radiopromotion) via http://www.werecki.com

Singelrelease (Radio) ”Sång till Västanvinden” måndag den 7 augusti 2017.

Albumet innehåller elva nyskrivna låtar av ”Vargen” till dikter av Dan Andersson (1888-1920) och har spelats in med producenten och musikern Andreas Alm (Moltas m.fl.). På skivan gästar stråkmusikern Anna Maria Engberg (A.M.E, Jerry Williams, David Urwitz m.fl.). I september planeras en miniturné med ”Vargen” i b.la. Stockholm, Göteborg, Falkenberg, Varberg med omnejd, datum och spelplatser kommer att presenteras inom kort. Den 10 augusti bjuds det in till singelrelease på Django i Varberg, under kvällen framförs ett antal låtar.

Bakom artistnamnet ”Vargen” är svenska singer- songwritern och skådespelaren Reine Johansson från halländska Varberg som genom åren flitigt turnerat med över 150 spelningar/föreställninar per år, runt om i landet och medverkat i ett antal teater- uppsättningar och filmer.

Fakta Dan Andersson: Dalarnas store skald, hans mest kända dikter är de tonsatta ”Jag väntar…”, ”Omkring tiggaren från Luossa” och ”Jungman Jansson”. Han omkom vid 32 års ålder på ett hotellrum i Stockholm av cyanidförgiftning.Kända musikaliska uttolkare på senare år är Joakim Thåström, Sofia Karlsson och Dan Viktor m.fl. Läs gärna mer se http://dansallskapet.hemsida24.se/

Läs mer om ”Vargen” se http://www.facebook.com/vargenmusic

Albumrelease: VARGEN ”Sånger från natten, sånger från Dan” den 15 september 2017.

Pressbilder ytterligare info se: http://www.werecki.com

VARGEN RECORDS – AUGUSTI 2017


Presskontakt:

Rickard Werecki tfn:0707178008 pr@werecki.com Werecki promotion company Pressbilder, Downloads ytterligare info se: http://www.werecki.com