Motiveringen löd: ”Med energi och passion för verksamheten sprids både entusiasm, goda idéer och det personliga varumärket på ett positivt sätt som syns och hörs i alla möjliga sammanhang.”
- Det känns fantastiskt att mitt arbete uppmärksammas och uppskattas på det här sättet. Det betyder mycket för kreativiteten att få uppbackning, säger Marie Björk.

En av de saker som gjort Marie extra uppmärksammad under året är reportageboken ”STOLT- 20 möten med kulturpersonligheter från Gävleborg” som släpptes i höstas på Zoot Förlag. I boken porträtteras tjugo kulturpersonligheter från Gävleborg. Rolf Lassgård, Thomas Di Leva och Lill-Babs tillhör den namnkunniga halvan, medan konstnären Rolfcarlwerner och designern Linda Netsman nog är nya bekantskaper för en del.

Texterna illustreras med nytagna studiobilder av fotografen Gabriel Liljevall, vars spännande lekfulla porträtt i högsta grad bidrar till boken.

Förutom som författare är Marie Björk en välkänd röst i P4 Gävleborg där hon sänder kultur- och nöjesprogrammet Fredag! Marie är också DJ och en av arrangörerna bakom Klubb Volym.