Siljansbackens Makeupskola tillhörande Siljansbackens AB är ett Svensk företag som ägs av VD Nina Calles. Skolan erbjuder intensivutbildning till Diplomerad makeupartist i traditionell skönhetsmakeup. Eleverna får specialisera sig på färglära och formlära för att med smink framhäva det naturligt vackra hos sina kunder.

Skolan erbjuder en tre dagars intensivutbildning till makeupartist där man fokuserar på att ge eleverna styrkan och kompetensen att se varje individs personliga färger och former. Att ha god kunskap om färg- och formlära gör att våra elever efter avslutad utbildning kan erbjuda sina kunder en korrekt makeup till deras hud, hår- och ansiktsfärger. Efter intensivutbildningen på tre dagar får eleverna strukturerade arbetsuppgifter under 4 månader där de på egen hand tränar på allt de lärt sig under utbildningen. Därefter samlas vi igen under en dag för att göra ett slutprov, berättar jenny.

Jenny har själv gått makeupartistutbildningen hos Siljansbackens makeupskola och därefter gått instruktörsutbildningen ledd av Nina Calles. Hon arbetar nu som Makeupinstruktör och håller i utbildningar främst i mellersta Sverige. Hon säger att det är det roligaste jobb man kan drömma om! Jag får träffa nya inspirerande människor varje dag och det är hela tiden nya utmaningar säger hon och ler.

Siljansbackens makeupskolas värderingar är långt ifrån modevärldens skönhets hets. För oss är varje människa unik och alla människor är vackra på sitt eget unika sätt. Vi tror inte på modetrender och tycker inte att man ska förändra sig för att passa in eller likna ett ideal. Vi tror på att alla människor är perfekta som dom är. Att vi alla har de perfekta färgerna, formerna, värderingarna och utgår därifrån. En sminkning är för mig som att bära smycken, de framhäver det redan vackra säger hon.

Jenny berättar att den 23-25 mars kommer skolan att hålla en intensivutbildning till makeupartist i skönhetsmakeup i Umeå. Därefter kommer vi tillbaka fyra månader senare för en återträff med repetition och slutprov där vi ger eleverna deras Diplomering till makeupartist. Antalet platser är begränsat till tio elever per utbildning så man får skynda sig att anmäla sig och boka en plats. För er som är intresserade och vill ha mer information om utbildningen och skolan hittar ni den på http://www.siljansbacken.se Där står även alla kommande utbildningar och orter som Siljansbackens makeupskola besöker.