Under biennalen spelas ett stort antal teaterproduktioner från
hela landet från spelåren 2009 och 2010 samt internationella
gästspel, lokala föreställningar, en rad seminarier och workshops.
Över hundra arrangemang går av stapeln under de fem dagar biennalen pågår.

Folkteatern Gävleborg anordnade i början av februari en kick-off för intressenter och samarbetspartner inför den stora teaterbiennalen, som kommer till Gävle i maj. Omkring 50 gäster minglade runt i Folkteaterns vackra teaterbibliotek. Förtutom både gott att äta och dricka fick även gästerna ta del av skådespelare och musiker från både Folkteatern och Skottes Musikteater som bjöd på överraskningar.

Anna Thelin som är projektledare för Teaterbiennalen berättar att Folkteatern är oerhört glada och stolta över att vara värd för den tionde Svenska Teaterbiennalen.

- Vi vill samla våra samarbetspartners i Gävle som på olika sätt är inblandade i genomförandet av biennalen till en Kick Off. Nu när programmet är klart vill vi berätta om allt som kommer att hända under de 5 biennaldagarna i maj: alla föreställningar som spelas, seminarier, workshops m.m. som arrangeras, var någonstans alla programpunkterna ska äga rum, hur många besökare vi räknar med, vilka som kommer, samt diverse kringarrangemang. Det finns möjlighet att ställa frågor till oss som jobbar med biennalen och mingla med varandra under trivsamma former. Teaterbiennalen är inte bara till för de utomstående besökarna utan riktar sig även till alla teaterintresserade i Gävle och resten av länet och det är vi önskar att så många som möjligt ska känna sig inbjudna och delaktiga, säger Anna.