Jag känner mig riktigt stolt över de gäster som jag har haft med i programmet den senaste tiden. Om man nu får vara stolt över sitt eget arbete. Men det tycker jag att man får, jag är en sann förespråkare för Jante-lagens död! Trots flera fina möten så var nog Pluras besök det som kändes lite extra. Kanske för att han har gjort sig lite extra påtaglig i mitt liv just detta år. Det började med tv-programmet Mauro & Pluras kök som gick i våras. Ett riktigt höjdarprogram med en intimitet som ingen extern programledare hade kunnat skapa. Tack vare det fick man se artister som Lars Winnerbäck och Håkan Hellström på ett högst personligt och avslappnat sätt som de aldrig skulle bjuda på annars. Genom det programmet fick även Eldkvarns låt ”Fulla för kärlekens skull” ett uppsving och blev för mig sommarens hit som följde med under alla grillfester och balkongmys. Så jag var redan taggad på Plura när programmet ”Så mycket bättre” brakade igenom och gjorde alla medverkande till folkkära artister. Det som slutligen fick summera mitt år med Plura blev hans medverkan i mitt radioprogram i samband med Eldkvarns spelning på Spegeln.

Plura bröt den dåliga trenden gällande försening som de flesta andra stora artister har utsatt mina direktsända nerver för. Han kom en hel kvart för tidigt och fick därmed tillfälle att njuta av livemusik med Sandvikenbandet Semian Ghost. Ja, han berömde dem faktiskt, till bandets stora glädje! Det är inte varje dag man får möjlighet att spela upp sina alster för en erfaren musiker som Plura. Väl i studion var han så där härligt skön som jag hade hoppats på att han skulle vara. Jag valde att fokusera på hans grymma insatser i tv och på hans minst sagt långa musikkarriär (Eldkvarn firar 40 år). Jag tyckte inte att det kändes relevant just då att snacka kokain och fotboja. Det har kvällspressen skrivit tillräckligt om. Och jag tror inte att såna frågor hade gett lika öppenhjärtliga svar som jag nu fick och kunde bjuda er lyssnare på. Så i detta fall lämnade jag över det moraliskt dömande till någon annan.

Det är nog musiker som gjort mest intryck på mig denna period. Även Cookies n Beans gjorde ett minnesvärt besök med en livespelning som skakade om hela studion. Vilken energi. De gav verkligen allt. Vissa har lite problem när det gäller radio och får kämpa för att känna av vilken stor och härlig ”publik” som faktiskt finns där ute. Vi snackar 70 000 lyssnare. Men tjejerna i Cookies gav järnet precis som vid vilken konsert som helst. Den känslan är precis det som jag själv använder mig av. Jag klär upp mig, peppar upp mig själv och satsar verkligen på att leverera det allra bästa till min visualiserade publik. Och jag har inte det minsta problem med att hålla den känslan vid liv, även när jag är helt själv i studion och ibland i hela radiohuset. Mitt program är ju det sista som sänds. Måhända att ni inte ser mig, men ni ska veta att jag är uppklädd och fredagsfin, bara för att bjuda alla er som lyssnar på en riktigt schysst förfest inför helgens alla galej!
Marie Björk